I went to the barnyard to scratch a balloon

ibland skrämmer tiden mig. det skrämmer mig att ett dygn bara har 24 timmar och att ett år bara är 365 dagar, att ingenting egentligen är för evigt. trots att jag bara varit med om 19 vintrar och bara sett min studentmössa i 3D, så är jag ändå livrädd för den dagen då jag kommer säga att livet gått så snabbt att jag knappt hunnit blinka. till och med att fylla 20 skrämmer mig ibland. jo, det är sant- tjugo ynka år. tjugo år, det hör man när man säger det- dags att ta sig själv i kragen och försöka ge sig själv det liv man drömt om. upp till bevis! knäcka livets stora gåta ungefär. aldrig någonsin att man vill bli den där som sitter fast i en stol och drömmer om hur livet hade kunnat vara. man måste skriva under det där kontraktet med sig själv, att det aldrig aldrig aldrig någonsin får bli sådär. jag längtar efter framtiden och jag längtar efter att möta nya favoritställen, nya städer och nya hjärtan- men jag vill så otroligt mycket. ibland tänker jag att jag vill så mycket att om det fanns en bok om mitt liv så skulle de vara tvungna att skriva de sista kapitlen i det minsta textformatet, utan radavstånd. det som skrämmer mig mest är tomma skrynkliga sidor.
egentligen har ju allt bara börjat, men nu är jag snart där då jag ska kastas in i ett helt nytt kapitel, ett kapitel då det bara är upp till mig själv att förverkliga mina drömmar. en skräckblandad förtjusning, som jennyfer hade sagt.

-M


the knight is talking backwards

nu tänkte jag att jag skulle berätta lite om hur jag bor! mitt rum har stora ljusa väggar och längs taket hänger det lysande stjärnor. i mitten av rummet står min säng som rymmer ungefär 700 olika kuddar. på mina väggar hänger omaka ramar och svartvita bilder. bredvid min säng står en sliten gammal resväska som en gång i tiden varit min farfars. i taket hänger det lyktor och på golvet hittar du fler. på gamla silverfat har jag nedbrända ljus och smycken. där har ni det!

jag skulle vilja bo i en stor gammal lägenhet med högt till tak och enorma fönster, slitna ljusa väggar och unika klumpiga möbler. omaka ramar och orientaliska figurer skulle få hänga längs mina väggar. lägenheten skulle vara fylld av saker jag lyckats samla på mig från världens alla hörn. lyktor och levande ljus skulle självklart få lysa här och var! så vill jag ha det.

UPDATE: jennyfer och jag fick ännu en gång en chock då vi loggade in och såg att vi hade hamnat på startsidan igen, så otroligt roligt & era kommentarer gör oss så himla glada ska ni veta, tack hörrni! hoppas att ni stannar och och vill hänga med oss på våra äventyr!  följ oss på bloglovin---> HÄR
 


-M


Sunday's on the phone to Monday, Tuesday's on the phone to me

Gjorde mitt livs bästa upptäckt igår. trodde jag. hittade nämligen Beyond retro som en online shopping-sida och där satt jag med alla dessa fantastiska kläder framför mig och tänkte "den där", "nej, den där!" Tillslut, efter en evighet, upptäckte jag att de inte skickade till sverige. där förlorade de mycket pengar. efter det fick jag en enorm lust att åka till london enbart för att gå på beyond retro.
-J

You know the place where nothing is real, well here's another place you can go where everything flows

Bilder jag gjorde förra veckan.
En bra sak ska jag tala om för er nu! Skenbart kommer idag klockan 22.55 på SVT som ni måste se
-J

I don't see what anyone can see, in anyone else but you

mina avklippta crockershorts är nog mina absoluta favoriter. mitt säkraste kort. dem har varit med överallt! för många många år sedan så var det någon av mina bröders brallor, men innan de skulle kastas la jag vantarna på dem. ryggsäcken av brunt skinn har varit mammas och det är min absoluta favoritväska. de runda brillorna fick jag av jennyfer när jag fyllde år och de tillhör favoritkategorin nummer ett! jag älskar smycken och jag är en riktig samlare. nedanför har ni några favoriter! ringen med turkos sten köpte jag under jennyfers och mitt cypernäventyr och den är min bästa.


-M

The apples of my eye/ my spaceship house

Om jag var tvungen at ha på mig en sak för resten av mitt liv, skulle jag välja min jumpsuit från asos. Jag köpte den innan skolavslutningen förra året och den har varit lojal mot mig och hängt med mig på äventyr. festivaler, cypern och fester.

För ett tag sedan var det en liten knatte som frågade oss hur vi bodde. Jättekul tänkte vi! såhär har jag det
 

-J

The band is in the rainbow playing love

nu har vi äntligen lov och det kom precis till vår undsättning! läxorna är så otroligt många att det ibland känns som om man skall dras ned i en djup kvicksand av böcker, bokstäver och tidsepoker. bara några ynka månader tills frihet börja kännas på riktigt i luften. i veckan har vi sökt ungefär tjugotusen olika lägenheter. ett bevis på att det börjar närma sig!

nu ska jag försöka vända ut och in på mitt rum ännu en gång, jag har med världens otur råkat städa bort min kameraladdare.

-M

the fool on the hill, sees the sun going down, and the eyes in his head, see the world spinning 'round

-J

There is magic in your eyes

Idag har jag städat ur min lite för överfulla garderob och hittat saker där som jag inte har sett röken av på minst 10 år. nya ögonstenar hittades och gamla ögonstenar åkte i soporna. är det något jag hatar så är det gamla kläder man hade på högstadiet som ligger och tar upp plats.-J

Some people wanna fill the world with silly love songs

random
-J

Sitting here wishing on a cement floor

sminket och håret är på plats, nu ska jag bara hitta något passande att klä in kroppen med, sedan bär det av mot marias lilla lerhydda där en förfest ska hållas. underbara kompisar, vattenpipa, bra musik, drinkar och sedan fest. bättre dagar är svåra att finna.
-J

It's spoken in the voices of the holy sound you earn

har plockat ihop en massa saker jag mer än gärna skulle vilja byta ut mot allt som hänger i min garderob! vart man än vänder sig så känns det i ens klicka-hem-fingrar. eftersom ovädret förstörde våra planer igår hoppas vi på att allt ska gå som tänkt ikväll!


allt är från topshop


-M


The village settles down, undetected by the stars

jag förbannar snöovädret som har intagit vårt land! jag har haft optimalt otur idag. först fick min skoldator virus (#&%&%/##¤!!!) sen så hindrade naturen oss från att fara till växjö. vintern, släng dig i väggen och försvinn!
nu ska jag upp och kolla på filmen PUSS med en burk oliver och cider. hoppas ni har haft en bättre dag än mig!-J

Don't know if I'm going up or down

sjuttio minuters geografi väntar och sen är det hem för fix inför ikväll! ikväll blir det nämligen utgång i växjö. det kanske dyker upp ett inlägg eller två innan vi ger oss av!

-J,M


I passed through the shadow of Jupiter

Idag har jag snubblat på mig själv, lyckats lura erik, blivit förvånad över en komplimang, skrytigt, sagt några få ord på spanska, förbannat min lugg och förundrats av live-sändningar.-J

I want to take a breath that's true

tänk att det redan är fredag i morgon! veckorna bara flyger förbi. igår kändes det som vår i luften, men när jag tittade ut genom fönstret i morse kändes det som december och början på en helt ny vinter. februari har alltid varit den jobbigaste månaden att ta sig förbi, men när väl mars är här så vet man att det är nära. nära till vår och äventyr. nära till malmö och studenten!-M

smiles cover your heart

snart ska jag sätta igång med kvällens alla läxor. det sa jag för två timmar sedan, eller var det tre? om det hade funnits motivationsmedicin hade jag blivit den första till att testa. behöver lov!
-M

I'm floating in a most peculiar way and the stars look very different today

fick den här enkla, men ändå snygga långklänningen av min generösa storasyster. tack,tack,tack!
-J

I recall how we lived on the corner of a bed


shorts- gina tricot, linne- 2hand, halsband- gammalt från h&m

vi är med och tävlar hos fina ELIN, som har ett samarbete med ATOUCHOFEVIL.SE, det du ska göra är att välja en outfit som tävlingsbidrag, om du vinner så blir du ägare till en jättefin ring plus ett halsband (och äran att få din outfit uppvisad på hennes blogg). så var med och tävla nu nu nu!

Ovan har ni vårt bidrag.
Kolla in tävlingen HÄR!


-J

Welcome to the freak show

någon frågade ifall vi kunde berätta lite saker om oss själva som kanske inte så många vet om, så här har ni!jennyfer är född i stockholm och maria i köpenhamn. jennyfer bytte ut sitt stadsliv mot ett lite mindre glamouröst liv i skogen med både vildsvin och ekorrar- någonstans vid hennes 11 år! marias korta stadsliv byttes snabbt ut då hennes päron drömde om hus och småstadsliv.

maria har en tvillingbror som, till hennes bitterhet är 1 minut äldre än henne själv. 

maria saknar ett ämne i sin kropp- detta gör att hon någon eller några gånger i månaden svullnar upp som en livs levande pumpa!

efter jennyfers kamera var hennes tidigare longboard hennes dyrbaraste ägodel. sorligt nog blev den snodd under en hemmafest. hon fick aldrig återse den och det har skapat en djupt hål i hennes longboardhjärta! nu samlar hon till en ny värdig ersättare. 

i somras sålde jennyfer sin lägenhet, en lägenhet där det fanns ungefär 1000 galna och underbara minnen. där finns många av våra bästa minnen samlade. 

till höst så packar jennyfer och maria sina väskor för att upptäcka bali under 1-2 månader. 

jennyfer har blivit biten av en surikat i fingret. ( och stångad av en get, dock inte samtidigt )

maria har gått på cirkusskola, något jennyfer ofta påpekar och hånar henne för. vilket har gett henne öknamnet "cirkusunge".

maria har tillbringat alla sina somrar på öland. 

jennyfer har många namn, här har ni några: jennyfärschan, jennyferran, jangofärschan, ferran, jennyven, färschan. ( marias hjärna har utvecklat de flesta av dem) 

jennyfer och maria har världens bästa och flummigaste kompisar. 

maria och jennyfer är båda riktiga tänkare och analyserar mycket- vilket ofta kan vara en nackdel. 

jennyfer och maria har bara kännt varandra på riktigt sen första året i gymnasiet. 

alla jennyfers syskon börjar på bokstaven J. ( nästan alla släktingar plus deras pojk och flickvänner med.)

när maria var sju år klättrade hon upp för en ribbstol och lyckades på något sätt fastna bakom den, då fick en såg hämtas!

maria tror på fullaste allvar att det finns något övernaturligt.jennyfer äter hellre oliver än godis.

när jennyfer var liten kunde hon inte prata. Hon framkallade nästan djuriska läten som endast hennes syster, johanna, förstod och därför fick hon agera tolk. som tur är har jennyfer lärt sig och prata...vilket kan vara både en för- och nackdel.

maria, ellen och erik ligger närmast hjärtat hos jennyfer.

 -J,M


You can't ever come down

vi blir så himla glada när vi ser att nya hittar hit! är det någonting ni alla skulle vilja se mer/mindre av här på bloggen? då vill vi supergärna veta!
-J,M

Always pushing up the hill searching for the thrill of itfuskpäls-bikbok, tröja-h&m, shorts- diesel


jag tappar alltid bort nycklar. minst en gång i veckan! jag vet inte vad det är med mig och nycklar, men de försvinner alltid så fort jag tittar bort, om så för en sekund. jag har nog aldrig cyklat så snabbt som jag gjorde idag på väg till skolan, låser den och springer in på lektion. där efter är nyckeln spårlöst försvunnen. jag fick gå hem. ellen och erik fick en annars grå dag att bli lite färggladare med världens längsta fika!
-M

You got to open up your mind and let everything come through

Idag har huset blåst iväg och jag har fått leva som en grottmänniska utan el. Efter cirka 6 timmar, kom elen tillbaka och huset la sig tillrätta igen.
-J

Never looking down, I’m just in awe of what’s in front of me


det är konstigt hur saker och ting kan förändras. hur otroligt mycket människor kan förändras i ens ögon. hur man byter plats. hur närmast blir flera tusen mil ifrån. hur ett löfte blir ett svek. hur varje dag blir aldrig. hur platser kan förändras inom en. hur ens favoritställen med tiden kan förvandlas till obesökta och melankoliska platser. hur man hatar att ta den där 6 minuters långa omvägen bara för man tänker att det inte är värt det, tusen gånger om.
hur minnen, minnen som man tänkt att det här ska jag aldrig glömma- förtränger man, ända tills de ligger obesökta långt bak i ens bakhuvud.


text från i våras.
-M


As sure as night is dark and day is light, I keep you on my mind both day and night

då var ännu en långhelg över. en långhelg då jag borde ha ägnat mig åt läxor, men istället har jag ägnat hela min tid och kraft åt att göra absolut ingenting. Kollat på prinsen av egypten och extras när jag egentligen borde ha gjort en uppgift i svenska gestaltningen. någon kommer få ett raseriutbrott.
-J

Hold fast to dreams, for if dreams die, life is like a broken winged bird that cannot fly


shorts-diesel, skjorta-2hand, smycken-utomlands

-M


Elementary penguin singing Hare Krishna

-J

May the circle remain unbroken

Idag fick vi en riktig chock! När vi vaknade upp imorse såg vi att vi hade hamnat på framsidan av blogg.se. Vi är så otroligt glada för varendaste en av alla era fina och uppmuntrande kommentarer!
-J,M

For my part I know nothing with any certainty, but the sight of the stars makes me dream

att inte behöva väckas av en vidrig alarmsignal runt sju känns som den största befrielsen någonsin just nu! bra grej det där med resursdagar osv. nu är jag så trött att jag skulle kunna dö vilken sekund som helst. har tillsammans med min lillebror plöjt alla avsnitt från en idiot på resa tills nu (som jennyfer tipsade om!) & det var längesen jag skrattade så mycket! kan bara säga det samma, se se se. god natt på er!

-M

if that railroad train was mine, I bet I'd move it on a little further down the line


tröja&solglasögon-2hand


UPDATE: tusen tusen tack för alla fantastiska kommentarer fina ni! vi hoppas att ni vill stanna kvar på vår blogg och följa med oss på alla våra äventyr. om ni vill hänga med oss på bloglovin, så gör ni det HÄR

-J

I'm floating on down through the sky, never had no ambition to learn how to fly

-M

There will come a day when the world stops turning, and the stars will fall from the sky

Jag och min syster har funnit en ny serie på svt, en idiot på resa, och den gick rakt in i hjärtat. Jag kan inte minnas när jag senast skrattade så mycket åt ett tv-program. se det!


-J

I am falling into the quicksand of my troubled mind

something you regret

det vore fel att säga att jag inte ångrar någonting i mitt liv, för det gör jag. men jag tror på att man måste kunna försöka se sina misstag som erfarenheter och lära sig att dra nytta av dem på bästa sätt. göra dem till facit för framtiden. en chans till att hamna mer rätt nästa gång, att kunna få se klarare.

jag är den som kan hålla mig vaken i flera timmar, vridandes fram och tillbaka i min säng, samtidigt som jag förbannar min klumpighet. att jag klippte lugg har jag fortfarande ångest för, och den där gången då jag halkade på ett halt övergångsställe under en dejt med mina 12 cm klackar – förföljer mig fortfarande. att jag ibland skulle tagit en drink mindre den där utekvällen, eller sparat på ord. men egentligen är jag nog mer den som ångrar det jag inte gjorde.

 -M


Again you hear the crying of a thousand harpies as tomorrow is gone


klänning-monki

tror förresten aldrig att jag har velat ha så mycket från en h&m-kollektion som från den som släpps i april, kolla in HÄR
-M

You are my magician's magic cane

efter år av funderingar, velande och beslutsamhet, har jag äntligen funnit mina drömmars tatuering. den är perfekt i mina ögon! nu ska jag bara samla guldmyntklänning-2hand, hatt-cypern
-J

You feel yourself rising slowly and yet falling down upon shattered dreams

tror inte att jag har visat mina höga utsvängda brallor, men här har ni dem! nya favoriter. tack för alla fina kommentarer hörrni, ni anar inte hur glada vi blir!

-M

The sun fills so soon and gathers the clouds into a heavenly moon

Hur underbara är inte de här på en skala? skulle verkligen vilja äga allihopa-J

You took my mind and bent it freely


bild nr3-dan hillier
-J

Take a trip to the center of your mind

things you like


som ni kanske märkt så älskar vi 2hand, det finns nästan inget bättre än att kliva in i en fullproppad affär full med gamla fina saker och färgglada tyger. unika saker som har haft en historia bakom sig. beyond retro är en klar favorit!


resa, äventyra, uppleva och springa runt på festivaler, såhär skrev vi för ett tag sen:

"jag vill kunna känna att jag är på väg. känna fjärilar i magen från månadernas okända destinationer och chansningar. ta allt som det kommer och bara få leva efter hur saker och ting ser ut just idag. leva livet lite på kanten. kunna se morgondagen som ett oupptäckt äventyr. jag vill kunna fylla dagar med äventyr och samla på mig oförglömliga minnen och upplevelser, oavsett måne eller sol. leva på ingenting och samtidigt få känna att ingenting i hela världen saknas. vara ute hela nätterna med människor som får en att skratta och leva mer än någonsin. kunna ha stjärntecken över sig om nätterna. kunna bo i världens minsta takvåning, hopträngd med de som får ens hjärta att slå. äta billiga nudlar varenda dag i en månad, bara för att man spenderat sina sista pengar på ännu en sista minuten-destination. möta tiotal dimmiga sommarfestivaler med glädjeskrattande munnar. det är precis så jag vill ha det"


det här gillar vi också!

vaniljdofter, fjädrar, ringar, säregna mönster, långt solblekt hår, hattar, vackra och unika motiv, kristallstenar, koralläppstift, virkade plagg, långa täta ögonfransar, sushi, timmarna före utgång, lyktor och tända ljus, skratt, kärlek, när man börjar känna sig lite som bambi på hal is efter ett par drinkar, solbränna, gamla foton, komplimanger, festnätter, maj-augusti, fjärilar i magen.


-J,M

Purple Haze was in my eyes, don't know if it's day or night

Det är veckans bästa dag och jag tänkte visa min klänning från Indiska som jag köpte för ett tag sedan. Nu väntas det rotfrukt i ugn och sedan bär det av till min obligatoriska plats framför tvn.
-J

Crystal sights are shattered and distorted by reality’s truth
byxor-2hand, linne- stenåldern

-M


I'm too geared up to fall asleep

nu sitter vi och väntar på att dagens sista lektion ska börja- sen är det äntligen helg igen! i helgen ska vi försöka söka igenom varenda annons i jakt efter en lägenhet i malmö, så att vi kan packa våra väskor och fly dit när våren närmar sig. vi längtar. ni får också ha en bra start på helgen!

-J,M

Falling sounds explode across myriad conscience of tomorrow’s mind

ibland känns det som om man glömmer bort hur det är att ha vår och sommar, men när man är där någonstans i värmen så kan man ändå minnas exakt hur bitande kyla och istappar känns. jag längtar så ofantligt tills man slipper tunga tjocka kläder för att överleva en promenad hem från skolan. 


-M

I've stumbled on the side of twelve misty mountains, I've stepped in the middle of seven sad forests


Blus-vila, Byxor-h&m
-J

if you are brave to say goodbye, life will reward you with a new hello

vaknade precis ur den där sömnen där allt bara känns luddigt och förvirrande, när man tror att man sovit sig fram till en helt ny dag eller plats, fast att man i själva verket bara drömt en timme eller två. jag skulle kunna sova i två dagar! nu ska jag se till att mina fingrar glöder över tangenterna i dokument "argumentera mot pippidfkhjdg..."

-M

Shake your head and rattle your brain, make you act just a bit insane

Duckat och sprungit undan monstret, somnat på fiket, kastat nötter i luften och fångat med munnen - En helt okej dag.

Tröja&shorts-gina tricot
-J

Instant Karma's gonna get you


fadetoblack, alexandradr
-J

She had rings on her fingers and bells on her shoes

efter att ha schemalagt och fått lite översikt över mitt rådande mount everest till läxberg, skulle jag väl egentligen kunna konstatera att jag skulle behöva viga mer än hela mitt liv, flera månader fram- enbart åt läxor. 
det är mycket just nu! nu ska jag försöka sova och ta ett par timmars paus någonstans i drömmarna.


oraclefox
-M

Well, you sure look good in the sky at night

Min ring från glitter som kommer bli min nya vapendragare. Sen kunde jag inte låta bli att köpa ett till par monki-klackar, fast den här gången i en röd nyans.
-J

everything starts as somebody's daydream

man vill frysa tid för att man inte vågar möta vad tiden gömmer bakom nästa hörn, för att ingenting i hela världen kan bli bättre. för att fjärilarna i magen inte ska dö ut. för att man inte vill förlora det man vunnit. stoppa klockslagen, allt för att slippa undan tidens gång. få behålla. för att få stanna i sitt äventyr. frysa tiden så att man alltid har den varma asfalten under sina fötter. stoppa för att minnas exakt. men utan tidshörn hade ingenting spelat någon roll, vi måste förbi dem.
vetskapen om att varje dag är oviss och att minuterna framför en alltid är en framtid, får mig ibland att vilja krypa ur mitt eget skinn, samtidigt som ingenting är så spännande som just framtiden.
jag tänker ofta på studenten, på hur overklig känslan av att sluta skolan är. blyertspennor, gnisslande stolar, föredrag och rapporter kommer försvinna bort i en tid som passerat. trånga korridorer och borttappade nycklar kommer bara att bli till minnen. ingen obligatorisk samling i ett kvavt klassrum efter äventyrliga sommarlov. den 16 juni vänds ett blad till en helt ny berättelse, en som jag aldrig tidigare läst innan. inte ens på baksidan. man är plötsligt fri att skapa sina egna äventyr, utan ursäkter och utan något som håller en fast. och det finns ingenting som känns så bra som just det. 
 

-M


Holy Moley

det har varit ganska glest och opersonligt här på senaste eftersom det är så himla mycket med allt. det gråa klimatet får de flesta inspirationstankar att dö ut, samtidigt som tiden inte alltid räcker till. förhoppningsvis är vi på rätt köl redan nästa vecka då vi har klurat ut fler och mycket mer personliga inlägg än nu.
såklart kommer det dyka upp inlägg denna vecka med, men vi hoppas på en något mer uppgraderad blogg i framtiden!


J,M

RSS 2.0