▲ Let the wind blow back your head tonight

idag har jag strosat runt i soliga kalmar. det blev en del saker inhandlat, bland annat den här klänningen här nedan. mitt hjärta höll på att skutta ut från min kropp när jag såg den! det kommer troligen en bättre bild på den snart.

▲J


♣ When the ink starts to itch, then the black will turn to red ♣

igår när jennyfer och jag gick igenom fredagkvällens äventyr, bestämde vi oss för att vi skulle ta cyklarna ner till sjön. det första doppet var planerat! vattnet matchade inte luften, så i stället pratade vi bort timmarna på en solig brygga. de senaste dagarna hade lika gärna kunnat tillhöra ett somrigt juni. på lördag åker vi!- ♣ M

Baby, we were born for fun or maybe to sleep in the sun, a place where new waves come in

-J,M

I'll go out to the desert just to try and find my past. Truth lives all around me, but it's just beyond my grasp.▲

▲J


Once I had mountains in the palm of my hand

—◊◊— en dag kvar, sedan påsklov och det innebär inhandling av prylar till malmö, jakt efter påskägg och fest och chillkvällar med mina fina vänner. det här kommer bli mitt sista lov och jag känner på mig att det kommer bli ett bra också!

–◊◊–J


The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.

jag kan inte riktigt fatta att studenten är så otroligt nära, att det snart är dags att pussla ihop sitt äventyr.
-M Φ

I'd love to wear a rainbow every day, and tell the world that everything's OK◊

♦◊kort sammanfattning om dagen→ jag har fått hem min jacka från modekungen, men som jag måste skicka tillbaka för den var för stor, åkt longboard i det fina vädret och hållt på att bli påkörd i samma veva, ätit en alldeles för smaklös soppa och kollat på scott pilgrim vs. the world (igen) ♦◊

◊J


±My feet is my only carriage so I've got to push on through±

i somras satt vi i ett rum med öppet fönster och lät festivalmusiken trilla in i rummet. ikväll sitter vi också med öppet fönster men det finns ingen festival utanför än. trots det kan vi endå känna just den känslan. att vi sitter här en sen sommarkväll med ett par vänner och chillmusik och vattenpipsröken tjockt omkring oss. äventyren är nära och det är bara kilometrarna som håller oss ifrån dem. snart sitter vi i en park med våra bästa vänner omkring oss eller varför inte ett trångt, mysigt uteställe i köpenhamn. vi ser fram emot dimmiga nätter, spontana efterfester i lägenheter vi aldrig varit i med människor vi aldrig skrattat med, långa vandringar genom en stad där sommaren håller på att slå ut och fattiga dagar då vi tvingas välja mellan nöjen eller ett paket nudlar.
känslan ikväll är att äventyret som vi strax ska påbörja inte bara handlar om ett par veckor och en annan, okänd stad, utan ett äventyr där vi själva får välja vart vi ska hamna. det känns otroligt bra att vi har en karta att följa, att vi kan sätta kryss precis vart vi vill, men vi börjar med malmö.

†J,M

¦• Three little birds, pitch by my doorstep singin' sweet songs of melodies pure and true

nu har jag äntligen bestämt mig för en balklänning. har ju velat mig sisådär 845698274 gånger mellan sisådär 89752489759 klänningar men nu har jag alltså satt punkt på sökandet. den här får det bli!

•J


¦ I hear the train a comin', It's rolling round the bend and I ain't seen the sunshine since I don't know when ¦

-J


‘Δ’ You wired me awake and hit me with a hand of broken nails

♦ i smyckesskrinet ♦

här har ni några av mina favoritsmycken! jag älskar klumpiga smycken med unika stenar och kedjor. det snyggaste som finns, enligt mig, är när man slänger på sig hela gäng med missmatchande armband och ringar. runt mina handleder har jag mina festivalsarmband och tunna små flätade strandarmband, som jag samlat på mig under resor- där får de sitta tills de bara är trådar! många av mina smycken har varit min mammas eller så har jag köpt dem utomlands i små konstiga affärer.

-M

Have no fear for atomic energy, 'Cause none of them can stop the time.▲

▲J


† We can make it to the road in a homemade boat 'Cause that's the only thing we got left that'll float

-M

▲on a tuesday they locked me in the jail▲

om exakt en vecka kan jag pusta ut. jag hade aldrig kunnat ana att det skulle vara så jobbigt och tidskrävande att närma sig studenten. imorn är det svenska nationella direkt på morgonen, sedan blir det återigen bibblan för mig och maria. snart kommer vi växa fast i soffan som vi brukar sitta i och mossa kommer börja gro. det kommer inte ens bli skönt att få helg för då vet jag vad som väntar- mer läxor! men som tur är har jag en syster som jag kan se på bio med.-J

‡ Paranoia strikes deep, into your life it will creep

tack för alla fina kommentarer vi fått hörrni! det är ju helt otroligt så mycket peppande ord vi har fått höra de senaste dagarna.

runawaydreamz.com gör helt galna shorts! vill ha precis allihopa. har nog aldrig blivit så sugen på att exprimentera och klippa som nu. om ett par timmar ska jag springa ner till bibblan för att möta upp jennyfer så att vi kan få ordning på alla inlämningar. längtar tills den här dagen är över, när man kan andas ut och känna sig färdig med alla rapporter och oändliga bokstäver.


runawaydreamz

-M †


† There's a golden moon that shines up through the mist †

det finns nog en del av er där ute som kanske missat att vår blogg har TVÅ hjärnor. jennyfer och maria, där av bloggens namn. så här kommer ett helt uppslagsverk bara om oss!
på kartan hamnar vi i småland. i drömmarna är vi lite längre bort. vi är varandras halvor. det finns nog fler hav i en uttorkad öken, än saker vi inte vet om varandra. jo, det är nästan sant. jennyfer läser mig som en bok, och jag henne. det är sällan att det blir någon oläsbar skrivstil mellan oss. vad det nu än är som står på inom oss, så avläser vi alltid varandra inom en millisekund.
vi delar samma intressen, drömmar och mål. vi älskar att få uttrycka oss kreativt på många olika sätt. våra kameror är våra juveler.
våra hjärtan bultar extra hårt för unika 2hand-fynd, dimmiga festnätter, fräknar, vaniljdofter, oändliga turkosa hav, klumpiga ringar, impulsiva destinationer, gamla foton, nya platser och magiska festivaler.
vi drömmer oss gärna bort till långa äventyr. ett äventyr i våra ögon är att packa en väska, där flera månader av liv ska rymmas. ge sig av mot en okänd destination. leva på skratt och upplevelser, från morgon till natt. från sol till måne. tågluffa. resa runt i asien. kunna leva på inget, men ändå få känna att vi har allt. att alltid få känna att jordens alla hörn finns omkring oss. möta likasinnade människor som får en att skratta och leva mer än någonsin. festivaler, takfester, strandeldar och underbara människor, är saker som ger oss stora fjärilar i magen.
vi är båda riktiga drömmare. är det något vi verkligen vill, är det sällan att vi släpper det. vi tänker nog lite för ofta att saker och ting ordnar sig. det gör det alltid. oss i ett nötskal, skulle nog många säga.
vi går vårt sista år på samhällsprogrammet, och när vi inte hänger där så skrattar vi iväg tiden med fina vänner, eller ger oss ut på dimmiga äventyr. vi har inte alltid varit kompisar, varandras halvor ”jennyfer och maria”. hur konstigt det än kan låta. vi har gått i samma klass sen sjuan, men det var först i gymnasiet vi trillade ihop. vilken tur! i somras packade vi våra väskor, satte oss på ett flyg och hamnade i cypern. hade vi för några år sedan vetat att vi två skulle befinna oss där i två veckor tillsammans, hade vi nog tyckt att det vore större sannolikhet att få en tegelsten i huvudet. nu har vi upplevt otroligt mycket tillsammans, de värsta groparna och de högsta höjderna. är det en mållinje som ska nås, finns vi alltid där för att hjälpa varandra att hoppa i mål.
om några få veckor packar vi våra väskor för en vår i malmö, sen är det dags för vita mössor och frihet! det är alltså snart sags för oss att ge oss ut i världen, och vi kan knappt vänta på att få möta den! i stället för att hoppa direkt in i tjocka böcker och föreläsningar, är drömmen att tillsammans utforska indonesien under flera månader. vi vet inte vart vi kommer att hamna sen, men det är det som är det fina. kanske i en trång lägenhet med högt till tak i berlin, där staden pulserar och lever utanför fönsterna. kanske på andra sidan jordklotet, tillsammans med de som finns nära hjärtat. vi får se vart världen och äventyren tar oss. något som skrämmer oss är att åldras, hade vi haft förmågan att stanna i evig ungdom, hade vi gjort det. vår värsta mardröm är att se oss själva sittandes i en grå småstad, och känna sig missnöjd över sin tillvaro. att inte få uppleva eller se.
för visst är det så, om man kan möta ett äventyr, så hoppar man på?
-M,J

det finns nog en del av er där ute som kanske missat att vår blogg har TVÅ hjärnor. jennyfer och maria, där av bloggens namn. så här kommer ett helt uppslagsverk bara om oss!

 

på kartan hamnar vi i småland. i drömmarna är vi lite längre bort. vi är varandras halvor. det finns nog fler hav i en uttorkad öken, än saker vi inte vet om varandra. jo, det är nästan sant. jennyfer läser mig som en bok, och jag henne. det är sällan att det blir någon oläsbar skrivstil mellan oss. vad det nu än är som står på inom oss, så avläser vi alltid varandra inom en millisekund.
vi delar samma intressen, drömmar och mål. vi älskar att få uttrycka oss kreativt på många olika sätt. våra kameror är våra juveler.

våra hjärtan bultar extra hårt för unika 2hand-fynd, dimmiga festnätter, fräknar, vaniljdofter, oändliga turkosa hav, klumpiga ringar, impulsiva destinationer, gamla foton, nya platser och magiska festivaler.
vi drömmer oss gärna bort till långa äventyr. ett äventyr i våra ögon är att packa en väska, där flera månader av liv ska rymmas. ge sig av mot en okänd destination. leva på skratt och upplevelser, från morgon till natt. från sol till måne. tågluffa. resa runt i indonesien. kunna leva på inget, men ändå få känna att vi har allt. att alltid få känna att jordens alla hörn finns omkring oss. möta likasinnade människor som får en att skratta och leva mer än någonsin. festivaler, takfester, strandeldar och underbara människor, är saker som ger oss stora fjärilar i magen.
vi är båda riktiga drömmare. är det något vi verkligen vill, är det sällan att vi släpper det. vi tänker nog lite för ofta att saker och ting ordnar sig. det gör det alltid. oss i ett nötskal, skulle nog många säga.


vi går vårt sista år på samhällsprogrammet, och när vi inte hänger där så skrattar vi iväg tiden med fina vänner, eller ger oss ut på dimmiga äventyr. vi har inte alltid varit kompisar, varandras halvor ”jennyfer och maria”. hur konstigt det än kan låta. vi har gått i samma klass sen sjuan, men det var först i gymnasiet vi trillade ihop. vilken tur! i somras packade vi våra väskor, satte oss på ett flyg och hamnade i cypern. hade vi för några år sedan vetat att vi två skulle befinna oss där i två veckor tillsammans, hade vi nog tyckt att det vore större sannolikhet att få en tegelsten i huvudet. nu har vi upplevt otroligt mycket tillsammans, de värsta groparna och de högsta höjderna. är det en mållinje som ska nås, finns vi alltid där för att hjälpa varandra att hoppa i mål.


om några få veckor packar vi våra väskor för en vår i malmö, sen är det dags för vita mössor och frihet! det är alltså snart dags för oss att ge oss ut i världen, och vi kan knappt vänta på att få möta den! i stället för att hoppa direkt in i tjocka böcker och föreläsningar, är drömmen att tillsammans utforska indonesien under flera månader. vi vet inte vart vi kommer att hamna sen, men det är det som är det fina. kanske i en trång lägenhet med högt till tak i berlin, där staden pulserar och lever utanför fönsterna. kanske på andra sidan jordklotet, tillsammans med de som finns nära hjärtat. vi får se vart världen och äventyren tar oss. något som skrämmer oss är att åldras, hade vi haft förmågan att stanna i evig ungdom, hade vi gjort det. vår värsta mardröm är att se oss själva sittandes i en grå småstad, och känna sig missnöjd över sin tillvaro. att inte få uppleva eller se.

 

för visst är det så, om man kan möta ett äventyr, så hoppar man på?

-M,J


I keep a close watch on this heart of mine, I keep my eyes wide open all the time

solglasögon-h&m, longboard-junkyard

♣♦ J


−Ò♣♦φ↔♦−Ò♣♦φ↔♦−Ò♣♦φ↔♦−Ò♣♦φ↔♦−Ò♣♦φ↔♦−Ò♣

gud vilken chock vi fick när vi loggade in i dag och såg att vi hamnat på framsidan igen, tack tack tack! vi blir så otroligt glada för varenda en av era peppande kommentarer. så välkomna alla nya läsare, vi hoppas att ni vill stanna hos oss! här har ni massa bilder som vi tagit genom månadernas gång.


Far from below, how high can we go

trots min seghet och min oförmögenhet till att ta tag i mitt liv, känner jag mig rätt nöjd med vetskapen om att en jacka från modekungen och en sprillans ny longboard är påväg hem till mig.
känner mig mycket redo för malmö nu!
-J

Letting only your conscience be your guide

jag borde plugga. jag borde sätta mig i ett tyst rum och göra allt det som jag borde. men istället går jag efter det som lockar mest, att sitta ute i solen och kolla på film på laptopen. det tråkiga får jag göra när solen går ner♦

♦J


THE RHYTHMS THAT YOU MAKE, ARE MAKIN' MY HEAD SHAKE IN TWO-M


Let my enemies devour each other♦

vi har valt ut en del ämnen som vi har tänkt oss att plöja igenom, här har ni dem!

en bild i timmen♦något från din barndom♦fem intressen♦så här skulle vi vilja bo♦mina syskon♦i min väska♦saker jag aldrig kommer göra mig av med♦fem tips♦en vändpukt♦saker jag vill ha just nu♦fem destinationer♦fem avslöjanden♦en nostalgitripp♦i smyckeskrinet♦fem saker som du förundrar/beundrar♦om jag kunde knäppa med fingrarna♦en tid jag saknar♦en tid jag ser fram emot♦inspiration för oss♦det här skrattar vi åt♦vår spellista♦


-J,M

If you think you can simply press rewind, you must be out of your mind-M♦

▲ Surrealism is destructive, but it destroys only what it considers to be shackles limiting our vision

bland annat de här shortsen beställde jag hem från h&m för ett tag sen. de har verkligen en otroligt fin passform och mönster, så jag är verkligen glad över att jag köpte dem. de kommer absolut hänga med mig på vårens och sommarens äventyr!
-J

Ξ I'm drunk and you're still uglyΞ bikini-asos
-M

her feet wake the flowers ♦

kofta-ginatricot, linne-bikbok, shorts-2hand

JIf I'm free, it's because I'm always running

nu är det söndagsplugg som står på schemat. det känns otroligt surt att behöva lägga ner en söndag på filosofi-läsande och särskilt när man tycker ämnet är helt värdelöst. om fjorton skoldagar är det påsklov, sedan blir det malmö för hela slanten.

▲ J


Chaos is a friend of mine ▲

snart kommer mina ärkekamrater hem till min simpla boning där katter finns i varenda lilla hörn. här nedan visas förresten mina nya solglasögon från gina tricot.
-J

I’ve spent my time with the fortune-telling kind

Nyinköpt ring som jag älskar som om det vore mitt egna barn.

ring-glitter


It could be an illusion, but I might as well try

ΓΔΔΔ¦ idag har jag hämtat hem min balklänning- den är så himla fin! egentligen hade jag velat slänga upp 10 000 bilder på den, men hur den ser ut får ni se när det är dags. fick med mig ett linne från monki som jag tänker matcha med mina utsvängda brallor.
♦Δχ linne-monki

-M

✞✞ Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band ✞✞

-J

now we’re out to be the masters for to set our spirits free

↔ΨΦ◊↔ sommaren närmar sig och likaså way out west, dit edward sharpe and the magnetic zeros kommer. gissa om vi kommer att vara där! det ser ut som att det kommer bli tre festivaler för oss i sommar. emmabodafestivalen, öland roots och nu way out west. festivaler måste vara det underbaraste som finns!
-J,M

The silver saxophones say I should refuse you, the cracked bells and washed-out horns blow into my face with scorn


här har ni en jättebra låt med en grym video som ni måste kolla in! sen har vi fixat lite andra roliga länkar, klicka så får ni se själva. 

KLICK KLICK

KLICK KLICK

KLICK KLICK

KLICK KLICK Φ

KLICK KLICK ±

KLICK KLICK
Θ

KLICK KLICK

KLICK KLICK


-J,M


stopped into a strange hotel with a neon burnin’ bright. He felt the heat of the night hit him like a freight train

måste verkligen införskaffa mig ett par jeffrey campbells. de är så snygga så att jag dör lite inombords
oraclefox
-J

RSS 2.0