I watched with glee while your kings and queens fought for ten decades for the gods they made


Knight cat, Lovers in vain, Oracle fox
-J

We'll cast some light and you'll be alright for now
bättre bilder på mina monkiskor!

-M

Silver people on the shoreline

den här dagen har nog varit årets sista, men mest tråkiga dag. vaknade runt två-tiden, åt frukost och satte mig i min säng med laptopen. kollade på Middle of nowhere, Family guy blue harvest och massvis med andra filmtitlar. jag kan härmed avslöja att jag är en first-class slacker 

-J

you can't hurry love

lite så här såg det ut i lördags ---> Don't worry about a thing
klick klick klick

-M


unplanned moments are always better than planned ones


-J

come on skinny love just last the year


päls-zara

-M


I believe I'll go out to the seashore, let the waves wash my mind

mina nya solglasögon! runda och fina, precis så som jag vill ha dem. Färgen är perfekt och jag kan verkligen inte vänta tills man kan använda dem!
second hand
-J

I believe in everything until it's disproved. So I believe in fairies, the myths and dragons.

Oracle fox
-J

From the jungle to the city

i går var jag så himla dödsinne i min filmfunktion att jag nästan helt glömde bort att få kvällen på foto. en himla massa film har jag i alla fall! men två bilder på fina jennan får ni. när jag lyckats klippa ihop de olika filmsnuttarna ska jag slänga upp så att ni får se. så himla fin kväll igår med!
 -M

the deeper you go, the higher you fly, the higher you fly, the deeper you go

En liten försenad julklapp till mig. jag älskar verkligen turbaner och särskilt dem i sammet! Den här kommer från Asos.

-J

she has funny cars

hoppas att ni alla haft en superjulafton!
till min lycka så slet jag fram en kamera ur julpappret igår, så räkna med en massa bilder hörrni! just nu väntar jag på att mina kära vänner ska dyka upp för lite förfestchill innan vi går vidare.  


-M

So this is Christmas, I hope you had fun

God jul, folket!
-J

Run to the desert, you will see all that you need to see


-J

Well let me tell you something, all that glitters ain't gold

your favorite place

jag trivs när jag är ute och reser, när jag är får känna mig fri och när jag får ha dem jag gillar omkring mig. det skulle vara svårt att peka ut en specifik plats på kartan och säga att här vill jag alltid vara. för mig handlar det mer om vilka som finns omkring. jag tror inte att det räcker att hitta en tropisk paradisö mitt ute i det turkosa, om man inte har folk som får en att leva omkring sig. i nästan alla fall så gör människorna precis allt. visst finns det platser som får mig att känna mig sådär extra fri. som när värmen kommer och bilen blir fullpackad för juni, juli och augusti. att gå ner till hamnen man känner så väl, sitta på den gamla träbryggan med solen i ögonen och bara vara. att hoppa av bussen en julinatt och gå barfota hem längs den varma asfalten. skratta och leva i sommar. eller när alla vänner är samlade och man sitter på golvet och skrattar i takt under en dimmig förfest. för det är nog så, en plats är ingenting utan dem eller den som får den att lysa.


-M


you better start swimmin' or you'll sink like a stone

a moment

De bästa ögonblicken i mitt liv är när jag får frihet. Frihet för mig är när jag får sommarlov. skolavslutningen 10 var mer betydelseful än vad jag någonsin kan försöka förklara. Det var inte bara att vi skulle få frihet i några månader, utan det var viktigare än så. Det var ögonblicket då våra nya liv började.
-J

You don't need a weather man to know which way the wind blows.

Behövde en förändring och det fick jag genom en ytterst impulsiv klippning. Det återstår att se om jag och luggen håller sams
-J

We are always running for the thrill of it

your fears

ingenting i hela världen skulle vara så hemskt som att förlora de man älskar. det hemskaste som kan hända en människa. att sen stå där med den där saknaden som får en helt avtrubbad från livet. att försöka leva utan någon som varit en del av en. det är min största rädsla.
jag är rädd för sjukskrivna och halvbultande hjärtan. att ha så ont att man i flera månader går och undrar om det någonsin ska bli bra och läka igen. om ens namn någonsin ska kunna låta bättre ihop bredvid någon annans. försöka glömma.
trots att allt precis börjat kan jag ibland bli rädd för att åldras. att bli gammal och grå och se andra leva, när man själv inte ens kan röra sig. för att man redan har levt klart. döda drömmar och gråa småstäder skrämmer mig. höga höjder och rymdens oändlighet kan få mig att känna mig minimal.

-M


When you were young you were the king of carrot flowers

fick den här fina av mamma idag. mellan alla julfilmer och allt julgodis bockas inlämning efter inlämning av. bara en enda stor religionsmunta kvar, sen har vi äntligen jullov!-M

The empty handed painter from your streets Is drawing crazy patterns on your sheets

Vandringen idag genom den snötäckta staden, Växjö, blev minst sagt lönsam för mig. Förutom blusen som jag har på mig på bilderna, (second hand) fick jag även välja ut en sista julklapp till mig.  Det blev en megafin klänning från gina. Dessvärre kan jag inte visa er nu för den ligger begravd under julgranen...
-J

I can’t do everything but I’d do anything for you

idag blev det en liten tripp till snöstormiga växjö- jag kom inte tomhänt hem! jag trodde det för en sekund eller två. jag lyckades äntligen haffa monkiskorna som jag så länge jagat. eller ja, jagat till ett lagom pris. så låg dem där! 37:orna, precis framför ögonen på mig. 50%
-M

Canned heat-On the road again-J

One way to get the most out of life is to look upon it as an adventure

your favorite vacation

vi satt där på tåget någon gång i maj. sträckan som allt som oftast tog de där 31 eller 29 minutrarna, skulle snart brytas, det visste vi. inuti log man. sen blev det bara så, vi bestämde att vi skulle åka. vart som helst. ingenting var bokat eller köpt, men det var bestämt. sista-minuten-sidorna blev våra startsidor. vi drömde oss bort i resetidningarnas turkosa hav och i andras berättelser. det fick tiden att gå när man som mest behövde snabba klockslag. att drömma sig bort. tiden hade vänt ett nytt blad, sommarlov. jag satt där i min säng med öppet fönster och lyssnade på festivalen som befann sig några kilometer bort. det var sommar och inget kändes bättre. jennyfer skulle snart ringa och berätta att hon hade hittat en resa, och jag skulle inom millisekunden svara ja. vi skulle åka två dagar efter festivalen. vi skrattade, längtade och drömde vidare. i magen fanns bara fjärilar för allt. så mycket som vi skulle göra och så mycket vi skulle se. precis vad vi ville. sen så satt vi där på planet som skulle ta oss mot cypern. allt var en sån himla impulsgrej. när vi landade möttes vi av en vägg av värme! det blev av och det var så här det kändes. här skulle vi då befinna oss i två veckor. resan var så mycket mer än att sola ryggen och ta ett dopp i ett annat hav. flytt från lägsta stjärnan till bästa, tre gånger om. skratt, lycka och oförglömliga minnen. för det var så här vi ville ha det. nu visste vi det, även fast vi båda visste att vi aldrig skulle besöka cypern igen. aldrig skulle vi bli dem som skulle sitta still och se livet rinna förbi, att aldrig se något- när allt som krävdes var något så enkelt som att vilja.

-J,M


I used to think anyone doing anything weird was weird. Now I know that it is the people that call others weird that are weird.


froufrouu

your favourite blogs

froufrouu http://www.froufrouu.com/ 
ilovewildfox http://ilovewildfox.com/ 
5inchandup http://5inchandup.blogspot.com 
dora's fur http://www.dorasfur.blogspot.com/ 
oraclefox http://oraclefox.blogspot.com/ 
fadetoblack http://fadetoblackny.blogspot.com/ 
fashioncanvas http://www.fashion-canvas.com/ 
fashiontoast http://www.fashiontoast.com/ 
knightcat http://www.knighttcat.com/ 
theselby http://www.theselby.com/ 
wheredidugetthat http://www.wheredidugetthat.com/ 


här har ni några inspirerande bloggar vi följer! länkarna är osynliga som vanligt...
-J,M

I inhaled just a little bit, now I got no fear of death


-J,M

Your conscience never stops you from doing anything. It just stops you from enjoying it


-J,M

our dreams are who we are

gårkvällen fick världens bästa start med glada vänner, lakrisvattenpipa, reggae-och-house-battle, skratt, fötter i snön, galen bilfärd, dans, skön stämning, internskämt, påhittade namn, skojakt, dimma, lycka, stannad tid, nya namn...

vi har en massa bilder från gårkvällen, som kommer dyka upp under kvällens gång! något mer hinner vi nog inte att uppdatera under helgen, eftersom en stor självmordisk tenta ligger på måndag. 

-J,M

A dream you dream alone is only a dream, a dream you dream together is reality

Your wishlist

egentligen går man och önskar saker hela tiden. att håret kunde ligga plattare, att man var den som vann den där miljonen här om dagen, att man var den som var född på den varmare delen av klotet, att provet inte skulle haft 55 frågor, att man var den som budade först, att man ibland var den som kunde hjälpa och förändra. viktiga som oviktiga ting.

jag både drömmer och önskar ofta. för egentligen vet jag inte hur ofta jennyfer och jag nämner bungalows, skratt, lycka, nya platser, kulturer och allt vad det innebär att göra sitt livs äventyr. hur ofta vi påminner varandra om hur det känns att skratta nätterna igenom i ett annat land. eller hur ofta vi googlar oss in på sista minuten-sidor. hur vi hela tiden önskar att det ska bli vår, sommar, och sen terminal och avgång. att göra en skrattfylld och galen resa tillsammans med våra fina vänner under sportlovet står högt just nu. fly undan vintern för en vecka eller så. resor och äventyr är min hela-tiden-önskelista...

men när julafton är här
så hoppas jag att jag kan hitta något av detta under alla julpappern; unika smycken, en superkamera, ljusa korallfärger till läpparna, orientaliska prylar att fylla rummet med, dödshöga träklackar och kläder i alla möjliga former och mönster.

där har ni den!-M

Stole the love right out of your heart

Här är kavajen som jag köpte i växjö i måndags. blommönster i några fina färger är bland det bästa jag vet just nu. den här blev min för bara 50 kronor
Kavaj-second hand, linne&byxor-h&m
-J

Please, allow us to introduce ourselves


maria vänster, jennyfer höger

vi börjar väl med att introducera oss, så vi slänger upp ett inlägg om oss från november!

det finns nog en del av er där ute som kanske missat att vår blogg har TVÅ hjärnor. jennyfer och maria, där av bloggens namn. så här kommer ett helt uppslagsverk bara om oss!
på kartan hamnar vi i småland. i drömmarna är vi lite längre bort. vi är varandras halvor. det finns nog fler hav i en uttorkad öken, än saker vi inte vet om varandra. jo, det är nästan sant. jennyfer läser mig som en bok, och jag henne. det är sällan att det blir någon oläsbar skrivstil mellan oss. vad det nu än är som står på inom oss, så avläser vi alltid varandra inom en millisekund. 
vi delar samma intressen, drömmar och mål. vi älskar att få uttrycka oss kreativt på många olika sätt. oftast är det jennyfer som håller i kameran, som hon också tar hand om som en dyrbar juvel.

våra hjärtan bultar extra snabbt för 2hand-fynd, fjädrar, fräknar, vaniljdofter, turkosa hav, klumpiga ringar, impulsiva destinationer, gamla foton, nya platser och magiska festivaler.
vi drömmer oss gärna bort till långa äventyr. ett äventyr i våra ögon är att packa en väska, där flera månader av liv ska rymmas. ge sig av mot en okänd destination. leva på skratt och upplevelser, från morgon till natt. från sol till måne. tågluffa. resa runt i asien. kunna leva på inget, men ändå få känna att vi har allt. att alltid få känna att jordens alla hörn finns omkring oss. möta likasinnade människor som får en att skratta och leva mer än någonsin. festivaler, takfester, strandeldar och underbara människor, är saker som ger oss stora fjärilar i magen.

vi är båda riktiga drömmare. är det något vi verkligen vill, är det sällan att vi släpper det. vi tänker nog lite för ofta att saker och ting ordnar sig. det gör det alltid. oss i ett nötskal, skulle nog många säga.

vi går vårt sista år på samhällsprogrammet, och när vi inte hänger där så skrattar vi iväg tiden med fina vänner, eller ger oss ut på dimmiga äventyr. vi har inte alltid varit kompisar, varandras halvor ”jennyfer och maria”. hur konstigt det än kan låta. vi har gått i samma klass sen sjuan, men det var först i gymnasiet vi trillade ihop. vilken tur! i somras packade vi våra väskor, satte oss på ett flyg och hamnade i cypern. hade vi för några år sedan vetat att vi två skulle befinna oss där i två veckor tillsammans, hade vi nog tyckt att det vore större sannolikhet att få en tegelsten i huvudet. nu har vi upplevt otroligt mycket tillsammans, de värsta groparna och de högsta höjderna. är det en mållinje som ska nås, finns vi alltid där för att hjälpa varandra att hoppa i mål.

efter gymnasiet är det dags att ge sig ut i världen, och vi kan knappt vänta på att få möta den! i stället för att hoppa direkt in i tjocka böcker och föreläsningar, är drömmen att tillsammans utforska asien under flera månader. vi vet inte vart vi kommer att hamna sen, men det är det som är det fina. kanske i en trång lägenhet med högt till tak, där staden pulserar och lever utanför fönsterna. kanske på andra sidan jordklotet, tillsammans med de som finns nära hjärtat. vi får se vart världen och äventyren tar oss. något som skrämmer oss är att åldras, hade vi haft förmågan att stanna i evig ungdom, hade vi gjort det. vår värsta mardröm är att se oss själva sittandes i en grå småstad, och känna sig missnöjd över sin tillvaro. att inte få uppleva eller se.
för visst är det så, om man kan möta ett äventyr, så hoppar man på?

-J, M


I tell them there's no problem, only solutions

japp! helt riktigt, vi hakar också på den stora bloggrejen där man ska berätta i detalj om sina matvanor och hur många eller få hårstrån man har, fast nä inte riktigt...ni kommer nog aldrig få veta hur många riskorn dagens måltid innehöll eller hur många spetor som finns i våra tak, så vi har gjort det lite intressantare för er, vi har plockat ihop lite annat ni kommer få hänga med på. det är god tid för bloggen att uppgradera sina alfabetiska kunskaper en aning!

lite så här kommer det att se ut då & då framöver, i kombination med allt annat vi brukar slänga upp;  

introduce yourself, your wishlist, your day, your best friend, a moment, your beliefs, what you wore today, your siblings, what’s in your bag, this week, 10 things you like, favourite blogs, something you regret, favorite vacation, your room, something that makes you feel better, your fears,your favorite place, something that you miss, your dreams, one last moment.

- J,M


Nothing to prove, or to assume, just thinking that your thoughts are different than mine


sammetströja- åhlens, linne-h&m, smycken- utomlands, gamla som gatan

det var alltså det här sammetsplagget som fick hänga med mig hem i måndags! älskar färgen.
har även fått mig en ny favorit när det gäller läppar; so berry, från max factor.
-M

Dream about the days to come

ny favoritklänning med markerade axlar, från gina. den får hänga med på helgens äventyr!
-M

There's no room, no space to rent in this town

 unearthen

allt som har att göra med unika kristallstenar får mitt hjärta att bulta lite extra just nu.
-M

Ships are launching from my chest, some have names but most do not
jennyfer och jag traskade in på åhlens, utan större förhoppningar...men mitt framför ögonen på oss hänger två sammetsplagg. (vi har erkännt oss drabbade av sammetssjukan) vi fastnade och slog till. här har ni i alla fall en liten smygtitt! vad det är och hur det ser ut på får ni se i morgon, då jag kommer slänga upp en liten dagens.
-M

give yourself a chance,son, don't let life pass you by

skor-second hand, ring-gina tricot
-J

I'm coming down fast, but I'm miles above youHär är lite utav det jag köpte igår i växjö. jag köpte även julklappar till familjen, fast det blev nog ändå mest julklappar till mig själv...
Jag kommer troligen visa kläderna lite mer detaljerat senare i veckan
-J

we walked out of the castle, and we held our head up high
topshop, h&m vårkollektion, jeffrey campbell

-M

See how they fly like Lucy in the Sky, see how they run


-J

Street lights share their hollow glowkavaj-second hand
Den ser mycket bättre ut på, vilken jag får visa någon annan gång.
-J

Temperamental yogis bakin' merryweather pie

det här kan nog vara den snyggaste lilla väska jag sett på evigheter. helt perfekt i mina ögon!oracle fox

-M


someone get that girl a mood ring
Oracle fox
-J

Don't worry about a thing,'cause every little thing gonna be all right.

nu har vi helg! tänk att det redan är den första december, och så kallt att man nästan tappar andan så fort man går ut. idag har jag gjort en massa julgodis och samtidigt kommit på att oreo pops måste vara det godaste någonsin. det måste ni prova! ikväll ska jag har filmmaraton och smälla i mig allt julgodis.
-M

and the rest of you, just rattle your jewelry


favoritsmyckerna just nu! fick inte plats med alla mina favoriter, men de här får duga så länge.
-J

Im filling the cracks that ran through the door

kofta-lindex, långklänning-h&m, halsband-utomlands
-J

RSS 2.0